Ilmub Eesti sõidukite registreerimismärkide ajalugu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vanatehnika Klubide Liidu uus väljaanne Vanad Veljed tutvustab Eesti sõidukite registreerimismärkide ajalugu, mis algab aastast 1907.

Ajakirjas ilmub eelmise aasta vanasõidukite ehk «musta numbri» saanute nimekiri (neid on juba 460), tutvustatakse septembris EV100 puhul LaitseRallyPargis toimuvat suurt näitus-festivali Eesti autoajaloost, mootoritest ja liikluskultuurist «Sada aastat ratastel» ning augustis aset leidvat motopiibli autori Arseni Palu mälestussõitu.

Eelmisel aastal andis Eesti Vanatehnika Klubide Liit välja ajakirja Vanad Veljed erinumbri koos vanasõidukina tunnustamise käsiraamatuga, mis ilmus trükituna esmakordselt. Enamik vanatehnikaentusiaste teab, mida tähendab «must number» ja et seda omistatakse väga hästi säilinud või restaureeritud vanasõidukitele.

Väljaannet Vanad Veljed saab soetada sel pühapäeval, 6. mail Saku vallas Tagadi Restauraatorite päeval Unic-Moto infotelgis.

Tagadil aset leidev traditsiooniline vanatehnikalaat ehk Restauraatorite päev toob kokku sadu mootorratta- ja autodetailidega kauplevaid müüjaid ja tuhandeid ostuhuvilisi Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Poolast ja Soomest. Restauraatorite päev on iga aasta mai ja oktoobri esimesel pühapäeval toimuv vanatehnikalaat, mis alustab ja lõpetab kohaliku vanatehnikahooaja. Ürituse korraldab Eesti Vanamootorrattaklubi Unic-Moto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles