Rebane sõi kruusateel kive

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane nosib teetäidet.
Rebane nosib teetäidet. Foto: Janek Kaup

Äärelinna aedades tikreid nosivad reinuvaderid pole enam teab mis uudis. Kui aga punasaba täies rahus teepervel kruusakive järab, paneb see küll kulmu kergitama. Just sellise vaatepildi püüdis telefonikaameraga kinni Janek Kaup.

Läinud pühapäeva lõuna ajal Kolga-Jaanist kodu poole sõitvale Kaubile jäi Rebaste küla ligidal silma koheva kasukaga isend, kes oli teeservas millegagi usinasti ametis. Ei häirinud looma ka see, kui Kaup auto tema nina all kinni pidas, akna alla keris ning raadiost tümpsuva muusika saatel filmima hakkas. «Eks neid üle tee jooksvaid metsloomi ole ennegi nähtud, aga see ei lasknud ennast üldse segada,» ütles Kaup.

Vaid paari meetri kaugusel temast lühikest loodusdokki väntav inimene oli rebasele kui tühi koht. Täpsemal vaatlusel selgus, et metsaasukas nosib midagi hammaste klõbinal. Suur oli filmija imestus, kui ta nägi, et välimuselt igati kenas seisus rebane kruusakive ragistab. «Ei oska öelda, kas tal oli mõne aine puudus või oli põhjus milleski muus. Pealtnäha oli loom küll täiesti terve,» kõneles Kaup. «Võib-olla jalg oli all natuke pehme, aga seegi võis vaid nii tunduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles