Järvamaal hommikul kaduma läinud laps leiti üles (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella 9 ajal Türi vallas Kädva külas oma koduhoovist kadunud 4aastane Tim Timmo leiti üles, teatas politsei. 

Täna hommikul kell 9.11 teatasid murelikud lähedased politseile, et Kädva külas asuvast koduhoovist on koos koeraga kadunud 4-aastane Tim Timmo. Politsei käivitas Kädval kadunud 4-aastase lapse leidmiseks laiaulatusliku otsingu, kuhu tuli appi palju inimesi.

Õhtul kell 19.20 sai politsei kinnituse, et laps on üles leitud ning tema tervisele pole ohtu. «Poisiga on küll kõik korras, aga igaks juhuks vaatab kiirabi ta üle,» täpsustas politsei pressiesindaja. Politsei teatel oli Tim Timmo jõudnud kodust ligikaudu pooleteise kilomeetri kaugusele. 

Lapse leidis metsast raba piirilt teda otsima läinud kohalik mees. Kanal 2 reporter Kaspar Poki sõnul kuulis mees lapse häält ja liikus selle järgi.

Pildil on lapse leidnud kohalik mees.
Pildil on lapse leidnud kohalik mees. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

«Suur tänu kõikidele, kes tundsid muret ja otsingutele kaasa aitasid,» ütles piirkonnapolitseinik Mati Seire. «Siiski tahan kõikidele lastevanematele öelda, et lapsi ei tohi jätta järelevalveta. Sellises eas lastel pole ajataju ning nad ei pruugi ise aru saada, et midagi valesti on. Täiskasvanud peavad alati lastel silma peal hoidma,» lisas piirkonnapolitseinik. 

Kõik juhtunu täpsemad asjaolud on alles selgitamisel.

Lapse otsinguid koordineerinud politseiniku Mati Seire sõnul on poiss varemgi kodust kaugele kõndinud. «Naabrid teavad ja tunnevad jutukat poissi ümbruskonnas hästi, sest teadaolevalt on ta varasemalt kõndinud kodust suisa kolme kilomeetri kauguselegi,» rääkis ta.

Lapse ja koera leidmiseks käivitati Kädva külas laialdane otsing ja politsei peamine eesmärk oli Tim Timmo enne pimedat üles leida. 

Otsingutesse kaasati Lääne prefektuuri nelja maakonna politseinikud, kaitseliit, päästeamet, ümberkaudsed elanikud ja teised vabatahtlikud. Läbi käidi nii naabertalude hoovid kui ka metsad, mis Tim Timmo elupaiga lähedale jäävad. Piirkonda kontrollisid ka kaks politsei jäljekoera ning otsingutesse kaasati PPA lennusalga kopter.

Paralleelselt otsingutega maastikul koguti infot ning laekuvate vihjete kontrollimist.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles