Presidendi e-tund, sajad tammeistikud ning avastamist ootavad matkarajad ehk Eestile tehtud kingitused!

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On see tamm nüüd 100 või 200... oluline on, et ta istutatud saab!
On see tamm nüüd 100 või 200... oluline on, et ta istutatud saab! Foto: pixabay.com

Nüüd, mil Eesti on kihelkonnavärvidesse end juba valmis sättinud, on aeg jälle peoks valmistuda. Juubeliaasta emadepäev jõuab kohe päriselt me õuele, teiste matkade hulgas on võimalus osaleda sel puhul ka kärumatkal ning oma kõrvaga saab üle kuulata nii mõnegi uhiuue lastelaulu. Alanud nädalasse mahuvad ka kõik veel andmata ja Eestile kingiks mõeldud e-külalistunnid. Ning mulda saavad sajad uued tammeistikud.

ESMASPÄEV, 7. mai

TEISIPÄEV, 8. mai

  • Toimub Eesti Punase Risti ja Tallinna Seltsi noortegrupi korraldatav liiklusorienteerumine "Aga mina liiklen ohutult läbi Tallinna". Üritusel on oodatud osalema Harjumaa ja/või Tallinna koolide 10. klasside noored, kes saavad proovile panna oma teadmised ja oskused liiklusohutusest. Projekt on osa eeskujukampaaniast "Aga mina", mis on erinevate ametite ja organisatsioonide ühiskingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäeva puhul.
  • Kell 18 avatakse galeriis Positiiv (Roo 21a, Tallinn) galerii näituseseeria viimane näitus "Tänunäitus. Vahetus! Enne ja pärast". Väljapanekul näeb nelja kunstniku näituse eel- ja järelelu, kes osalesid EV100 kunstiprogrammi kuuluvatel näitustel: Reet Sau "Siin on mu süda" (mai 2017), Ülle Saatmäe "Vaateväli" (september 2017), Maarja Mäemets "aega on küll / there's time" (oktoober 2017) ja Kristino Rav "Hämarala seniidis" (november 2017).

KOLMAPÄEV, 9. mai

NELJAPÄEV, 10. mai 

REEDE, 11. mai

LAUPÄEV, 12. mai

PÜHAPÄEV, 13. mai

  • Kell 10.30 algavad EV100 emadepäeva kärumatkad Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres, Tallinnas ja Viljandis. Osalema on oodatud pered koos lastega, olgu nad kärudes, kandelinades või omal jalal. Lähemalt loe SIIT
  • Kell 12-14 toimub Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul emadepäeva pidulik aktus-kontsert esmakordselt Tallinna Vabaduse väljakul. Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud kontserdil esinevad mh. Lenna Kuurmaa, Ott Lepland, Liis Lemsalu, Jaan Pehk, Eeva Talsi, Liisi Koikson, Jalmar Vabarna, Brigit Sarrap jt. Sündmusest teeb otseülekande ETV.
  • EV100 juubelimatk:
  • Kell 12 toimub Eesti Maja b korraldatava festivali "feEst" raames nahakunstnik Stella Soomlaisi töötuba Hollandis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles