Otsepilt Euroopa päeva seminarilt: kuidas olla korraga eestlane, eurooplane ja maailmakodanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa päeva tähistamise raames toimub 9. mail kell 10.00–12.00 Tallinnas Energia Avastuskeskuses seminar, kus võetakse arutluse alla Eesti ja Euroopa Liidu tulevik globaalses kontekstis. Seminari avakõne peab Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. 

Seminari paneelarutelul osalevad president Kaljulaid, Euroopa Välissuhete Nõukogu vanemanalüütik Kadri Liik, Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Kristi Raik ja Tallinna Ülikooli Aasia uuringute ja kultuuriteooria professor Rein Raud.

Vestlust juhib Tallinna Ülikooli kultuuriajaloo professor Marek Tamm. Arutelu eesmärk on mõtestada nii eestlasena kui ka eurooplasena olemist ja püsimist tänapäeva maailmapoliitika ja üleilmastuva kultuuri foonil ning pakkuda tulevikuvaateid Eesti ja Euroopa Liidu suhetele.

Seminari korraldab Euroopa Komisjoni Eesti esindus koostöös Tallinna Ülikooliga. Euroopa päeva tähistamine Tallinnas jätkub samal päeval kell 15 Vabaduse väljakul algava meelelahutus- ja muusikaprogrammiga.

Maikuu jooksul toimuvad Euroopa päeva üritused mitmes Eesti linnas, kus esinevad muusikud ja Euroopa Liidu teemadel arutlevad valitsuse liikmed ning teised kõrged ametnikud.

Lisainfo Euroopa päeva kohta: http://www.euroopapaev.ee ja http://www.facebook.com/tuleeuroopapaevale

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles