Ärimees Sukles läheb tapmisele kihutamise katses süüdistatuna kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 filmikaader ärimees Andrus Suklesest, kui ta käis Tullio Liblikuga kohut.
Kanal 2 filmikaader ärimees Andrus Suklesest, kui ta käis Tullio Liblikuga kohut. Foto: «Reporter»

Riigiprokuratuur saatis lühimenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Andrust Suklest (46) oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmisele kihutamise katses.

Süüdistuse kohaselt maksis Sukles 2010. aasta augustis oma endise äripartneri tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot ning andis tapmise täideviijale sihtmärgi fotod ning muu teo täideviimiseks vajaliku informatsiooni. Ülejäänud summa pidi tapja saama pärast teo täideviimist, teatas riigiprokuratuur.

Tapmiseks palgatu tegi politseiga koostööd ning kuriteoplaan jäi realiseerumata politseiametnike sekkumise tõttu.

Andrust süüdistatakse teise inimese tapmisele kihutamise katses, mille eest on ette nähtud karistus 6-15 aastat vangistust. Lühimenetluses on seda võimalik vähendada ühe kolmandiku võrra, selgitas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Kohtueelset uurimist viis läbi Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur ning juhtis riigiprokuratuur.

Harju maakohus võttis mullu augustis Andrus Suklese vahi alla kahtlustatuna oma endise äripartneri Tullio Libliku palgamõrva tellimises. Suklese advokaat Indrek Leppiku andmetel oli prokuratuuri versioon, et Andrus Sukles soovis Tullio Liblikut tappa, vabanemaks solvamise eest välja mõistetud 10 000 krooni suuruse valuraha maksmise kohustusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles