Prokuratuur aitas Pauluse jõugu ninamehe vabadusse (5)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Pärnaste (paremal) nõustus Assar Pauluse (vasakul) kohtuasjas kokkuleppemenetlusega alles viimasel hetkel, 4. augustil 2016 toimunud kohtuistungil, mil ka 12 ülejäänud kohtualust sama saatuse juba valinud olid. Otsuse kuulutamiselt lahkus ta suure rõõmuga.
Ats Pärnaste (paremal) nõustus Assar Pauluse (vasakul) kohtuasjas kokkuleppemenetlusega alles viimasel hetkel, 4. augustil 2016 toimunud kohtuistungil, mil ka 12 ülejäänud kohtualust sama saatuse juba valinud olid. Otsuse kuulutamiselt lahkus ta suure rõõmuga. Foto: Liis Treimann

Tosin päeva tagasi, 26. aprillil esitas Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kohtunik Kristel Vedro määruse, millega otsustas enne tähtaega vanglast vabastada mitme krimiloo kurikuulsa peategelase Ats Pärnaste.

Viru vangla oli kinnipidamisasutuses vanglas töötamast keeldunud Ats Pärnaste ennetähtaegse vabanemise vastu, kuid kohus otsustas teisiti. Tosin päeva tagasi, 26. aprillil tegi Viru maakohtu Rakvere kohtumaja kohtunik Kristel Vedro määruse, millega otsustas ennetähtaegselt vanglast vabastada mitmete krimilugude kurikuulus peategelane.

See on viimase aasta jooksul juba mitmes kord, kui prokuratuur toetab Assar Pauluse kuritegeliku ühendusega seoses vangi mõistetud liikmete ennetähtaegse vabanemise taotlust.

Kuid Pauluse grupeeringust on Pärnaste esimene juhtfiguur, kes reaalselt lõpuks ka vabadusse pääseb. Varasemalt on see Pauluse jõugust õnnestunud vaid «musklimees» Taago Voolil, kes on kodus alates viimastest jõuludest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles