Riigikogu arutab olulise tähtsusega riikliku küsimusena riigi eelarvestrateegiat

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni algatusel on Riigikogu tänasel täiskogu istungil olulise tähtsusega riikliku küsimusena «Riigi eelarvestrateegia 2019–2022» arutelu.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimehe Aivar Sõerdi hinnangul peab parlamendi roll riigi fiskaalpoliitika kujunemisel suurenema ning algatus korraldada arutelu uue riigi eelarvestrateegia kohta on samm selle suunas.

«Erikomisjon esitas valitsusele enne riigi eelarvestrateegia kinnitamist oma ettepanekud ja suunised, millist informatsiooni ja sisu soovitakse dokumendis näha,» märkis Sõerd.

«Eelkõige tahtis erikomisjon, et strateegias oleks üksikasjalik teave ja tegevuskava, kuidas valmistutakse Euroopa Liidu toetuste tõenäoliseks vähenemiseks järgmisel EL eelarveperioodil,» ütles esimees.

Sõerd selgitas, et täpsem tegevuskava annaks avalikkusele ja parlamendile kindluse, et riigile pikaajaliselt olulised tegevused on rahastatud ka EL toetuste vähenemisel.

Ettekande teevad rahandusminister Toomas Tõniste, riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Aivar Sõerd, rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin ja eelarvenõukogu aseesimees Andrus Alber.

Arutelu algab kell 10 ja seda saab otseülekandes jälgida Riigikogu veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles