Eesti suursaadikuks Soomes sai Harri Tiido

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Tiido
Harri Tiido Foto: Peeter Langovits / Postimees

President Kersti Kaljulaid allkirjastas teisipäeval otsuse, millega nimetas Harri Tiido Eesti uueks suursaadikuks Soomes. ERR-ile teadaolevalt siirdub senine Eesti saadik Soomes Margus Laidre aga suursaadikuks Moskvas.

Harri Tiido oli seni Eesti suursaadik Poolas. Saadikuks Soomes oli Margus Laidre, kelle president oma otsusega tagasi kutsus, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Aastatel 2000-2003 oli Tiido välisministeeriumi asekantsler julgeolekupoliitika alal. Ajavahemikul 2003-2007 töötas ta Eesti suursaadikuna NATO juures. Seejärel oli Tiido kuni aastani 2011 Eesti suursaadik Afganistanis, aga asukohaga Tallinnas. 2011-2014 oli Tiido Eesti alalise esinduse asejuht Euroopa Liidu juures PSC küsimustes.

Margus Laidre töötas aastatel 2005-2010 suursaadikuna Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigis. Aastatel 2010-2014 oli ta vabariigi presidendi välisnõunik ning seejärel suursaadik Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles