Leht: Ruhnu saar ei saanud sentigi toimetulekutoetust

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saar
Ruhnu saar Foto: Irina Mägi

Saare maakonna elanikele maksti toimetulekupiiri tagamiseks mullu ligi veerand miljonit eurot toetust, millest Ruhnu saarele ei läinud sentigi, kirjutab Saarte Hääl. 

«Meil Ruhnus on lihtsalt nii tublid inimesed, kes saavad omadega hakkama,» kommenteeris statistikaameti avaldatud andmetes toimetulekutoetuse maksmise kohta märgitud nullide rida Ruhnu vallavanem Jaan Urvet. Ta lisas, et Ruhnus pole toimetulekutoetust makstud vähemalt neli aastat.

«Meie elanike seas pole ka ühtki töötut,» rääkis Urvet. «Võime isegi Saaremaa valla elanikele tööd pakkuda. Suveks ootame abiväge – küll bussijuhte ja kokkasid, küll koristajaid.»

Kogu Saare maakonna peale rahuldati 1319 toimetulekutoetuse taotlust, milleks kulus ühtekokku 243 667 eurot. 551 taotlust esitasid registreeritud töötuga pered.

Saaremaa ja Muhu peale oli toetust saanud peresid mullu kokku 245. Neist ligi viiendik ehk 51 peret said toetust ühe korra, 29 peret aga igas kuus ehk 12 korda.

Maakonna ligi veerand tuhandest toetust saanud perest kümme elab Muhu vallas. Seal maksti toimetulekupiiri tagamiseks 8406 eurot toetust. Üks kord maksti toetust ühele perele, 12 kuud said aga toetust kaks Muhu perekonda. Saaremaa vallas toetust saanud 234 perest sai möödunud aastal üks kord toetust 50 peret, aasta kõik 12 kuud aga 27 peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles