Ratas: Põlva ja Valga sünnitusosakondadele saaks raha valitsuse reservist (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaminister Jüri Ratase hinnangul on Põlva ja Valga haiglate sünnitusosakondade ootamatu sulgemine erakorraline olukord, mille muutmiseks oleks võimalik raha eraldada valitsuse reservist, kirjutas ERR.

Vahetult enne teisipäevast riigikogu sotsiaalkomisjoni istungit kohtusid Mart Einasto, tervise- ja tööminister Riina Sikkut ja rahandusminister Toomas Tõniste peaminister Jüri Ratasega.

«Peaminister võttis need arutelud kokku tõdemusega, et lähtuda tuleb patsientide, lähtuda tuleb ema ja lapse turvalisusest, ja kui see turvalisus takerdub raha taha, siis selles situatsioonis on valitsus valmis reservfondist erakorralisel situatsioonil, nagu praegusel hetkel nad lugesid seda olevat, raha eraldama,» rääkis Einasto.

Ratas palus Põlva ja Valga haigla nõukogudel selle info valguses sulgemisotsused üle vaadata ja nõukogud peavad nüüd tegema otsuse, kas ja kui palju valitsuselt raha küsida.

Ka riigikogu sotsiaalkomisjon plaanib pärast äsjast arutelu teemaga edasi minna, sotsiaakomisjon teeb oma otsuse järgmisel nädalal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles