Aivar Riisalu «Foorumis»: ma ei karda, et nad mind selga lasevad (11)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Konstantin Sednev

Vaatamata totaalsele ajupesule, mida idanaaber siinsetele venekeelsetele elanikele suunab, on nad tegelikult Eesti riigile suhteliselt lojaalsed, arvas keskerakondlasest Tallinna abilinnapea ja kaitseliitlane Aivar Riisalu seekordses ETV saates «Foorum».

Suurõppus Siil saadab jõulise sõnumi, et Eesti võtab riigikaitset väga tõsiselt. «Foorum» küsiski seekord, kui hästi on Eesti täna kaitstud? Stuudios avasid teemat Jüri Luik, Ants Laaneots, Marianne Mikko, Aivar Riisalu, Andres Herkel ja Henn Põlluaas.

Aivar Riisalu, kes ise ka tänavusel Siilil osaleb, märkis, et 2007. aasta aprillirahutused näitasid ära, et Eesti vene kogukond ei ole tegelikult nii hull, kui seda tavatsetakse sageli näidata. «Seda ma võin kinnitada muuseas. Ka Kaitseliidus on päris palju vene rahvusest inimesi. Ja ma ei karda, et nad mind selga lasevad,» kinnitas Riisalu.

Üks asi, mis Venemaa armee puhul Riisalu erutab, on see, et idanaabril on püssi alla panemiseks tohutult inimmassi. «Isegi täna, kus nad suudavad vist aastas võtta väeteenistusse kuskilt pealt 400 000 inimese, neid on ikkagi tohutult palju,» rääkis saatekülaline.

Riisalu sõnul kardab ta kõige rohkem seda, kui Venemaa liidril kaob reaalsustaju ning ta annab oma rahvale suuniseid, mis seavad Eesti ohtu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles