Lasnamäele Pae pargi serva rajatakse spordihoone

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pae park.
Pae park. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavalitsus otsustas Lasnamäe linnaossa Sikupilli asumisse spordihoone rajamiseks Paepargi tn 11 kinnisasjale läbirääkimistega pakkumise korras hoonestusõiguse seada.        

«Paepargi tn 11 kinnisasjal asunud tühermaa likvideerimisega on loodud kesklinna lähedale väärtuslik rekreatsiooniala,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Linnaehituslikult on põhjendatud sellele alale uue, tänapäevaste nõuete ja vajaduste kohase spordihoone püstitamine.»

Detailplaneering võimaldab püstitada Paepargi tn 11 kinnisasjale 4000 ruutmeetrise ehitusaluse pindalaga, mitmete spordisaalidega hoone. Paepargi tn 11 kinnisasja pindala on 7144 ruutmeetrit ning maakasutuse sihtotstarve ühiskondlike ehitiste maa. Hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on rajada kinnisasjale kinnine pallimängude keskus. Vajadus pallimängude sisehalli järele on aastast aastasse kasvanud nii harrastajate kui profisportlaste seas ning olemasolevad sisehallid üha suurenevat nõudlust ei kata.

Hoonestaja peab lõpetama ehitustööd ja vormistama ehitise ja seda teenindavate rajatiste kasutusload hiljemalt nelja aasta jooksul alates hoonestusõiguse kandmisest kinnistusraamatusse. Ühtlasi kohustub hoonestaja ehitama keskust teenindavad rajatised, sealhulgas sõiduteed, kõnniteed ja parklad koos tänavavalgustusega ning liikluskorraldusvahenditega, tehnovõrgud ja -rajatised. Lisaks kohustub hoonestaja projekteerima ja ehitama Paepargi tänav T2 kinnistule tänavarajatised, mis tagavad hoonestusõigusega kinnisasjale juurdepääsu avalikult kasutatavalt teelt. Viimati nimetatud tänavarajatised tuleb linnale koos teostusjoonistega üle anda 10 päeva jooksul valmimisest arvates. Hoonestusõigus seatakse 50 aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles