Eesti kehtestab Myanmari liidrite suhtes sissesõidukeelu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohingya põgenikud. Foto on illustreeriv.
Rohingya põgenikud. Foto on illustreeriv. Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS

Valitsus arutab homsel istungil Myanmari juhtidele sissesõidukeelu kehtestamist,  sest nad on osalised rohingya rahvusrühma tagakiusamises.

Eelnõu kohaselt rakendatakse Myanmari/Birma vastu suunatud sissesõidukeeldu, mis kehtestati Euroopa Liidu Nõukogu otsusega. 

Euroopa Liidu Nõukogu võttis 26. veebruaril 2018 vastu järeldused, milles mõistetakse hukka käimasolev inimõiguste raske, ulatuslik ja süstemaatiline rikkumine Myanmari/Birma sõjaväe ja julgeolekujõudude poolt ning kutsutakse Myanmari/Birma valitsust ja julgeolekujõude üles tagama turvalisus, õigusriigi põhimõtte järgimine ja toimepandud kuritegude eest vastutusele võtmine Arakani, Katšini ja Šani osariigis.

Sellega seoses otsustas Nõukogu 26. aprillil 2018 muuta Myanmari/Birma vastu suunatud piiravate meetmete režiimi. Nõukogu kehtestas piiravad meetmed Myanmari relvajõududesse (Tatmadaw) ja piirivalvepolitseisse kuuluvatele inimestele, kes vastutavad raskete inimõiguste rikkumiste, sealhulgas vähemuste hulka kuuluvate inimeste diskrimineerimise ja nende vastu toime pandud vägivalla eest. Nõukogu otsuses kohustatakse liikmesriike kohaldama otsuse lisas nimetatud inimeste suhtes ka sissesõidukeeldu, edastas valitsuse esindaja.

Myanmari valitsus on korraldanud islamiusuliste rohingyade vastaseid sõjaoperatsioone, mille tõttu on alates augustist rohkem kui 700 000 inimest põgenenud naaberriiki Bangladeshi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles