Tööturuameti töötajate koondamiseks on ette nähtud ligi 47 miljonit krooni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuamet..
Tööturuamet.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööturuameti ja töötukassa liitmise tulemusena oma töö kaotava 303 ametniku koondamise kuludeks on ette nähtud ligi 47 miljonit krooni.

Tööturuameti ja töötukassa ühendamise kava näeb ette tööturuameti ametnike, kes ei asu tööle loodavasse ühendasutusse, vabastamist avalikust teenistusest asutuse likvideerimise tõttu ning vastavalt avaliku teenistuse seadusele hüvitise maksmist.

Nii saavad näiteks 5-10 aastat tööturuametis töötanud inimesed poole aasta palga suuruse hüvitise ning üle 10-aastase tööstaažiga töötajad aastapalga suuruse hüvitise.

Kokku kulub töötajate koondamisele riigieelarvest ligi 38 miljonit krooni, Euroopa Sotsiaalfondist ligi 4 miljonit krooni ning töötukassast ligi 4,8 miljonit krooni.

Koondamiskulude arvutamisel on lähtutud eeldusest, et kahe asutuse liitmisel koondatakse kõik tööturuameti töötajad, sest nad vabastatakse avalikust teenistusest.

Tegelikkuses jäävad kulud väiksemaks, sest osa tööturuameti ametnikest asub tööle Tööbörsi ning neile koondamishüvitist ei maksta.

Töölepinguseaduse eelnõu ettevalmistamisel leppisid riik ja sotsiaalpartneid kokku, et tööturuamet ja töötukassa liidetakse ja selle tulemusena tekib avalik-õiguslik isik, mille juhtimisse on kaasatud riik ja sotsiaalpartnerid.

Eelnõu kohaselt on uue avalik – õigusliku juriidilise tööturuinstitutsiooni nimi «Tööbörs», mistõttu eelnõuga asendatakse seaduses läbivalt sõnad «töötukassa» ja «tööturuamet» sõnaga «Tööbörs».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles