Riigiprokuratuur käivitas Pettai ja Keskerakonna tehingute suhtes uurimise

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Pettai
Paavo Pettai Foto: Georg Kõrre/Postimees

Riigiprokuratuur otsustas täna, et erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) edastatud materjalide alusel on alust selgitada reklaamiärimees Paavo Pettai ja Keskerakonna rahalisi suhteid kriminaaluurimises.

Kriminaalmenetlust viiakse läbi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb keelatud annetuse tegemist ja vastuvõtmist, kinnitas riigiprokuratuur ERRile.

Edgar Savisaare kunagiste valimisreklaamide autor Pettai ettevõte Midfield OÜ saatis erakondade ERJK ülestunnistuse, kus teatas, et jättis aastatel 2009–2015 Keskerakonnale arveid esitamata 1,24 miljoni euro eest.

Kaarel Tarand ütles ERRile eelmisel nädalal, et ERJK-l on piisavalt dokumentaalselt tõendatavaid andmeid arvamaks, et tegemist on keelatud annetusega ehk kuriteokahtlusega.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb on öelnud, et Keskerakonnal puudub seos Paavo Pettai väidetega ning ärimehe motivatsioon on Keskerakonnalt raha välja pressida, kuid Pettai sõnul tuleneb tema firma nõue Keskerakonna vastu arbitraažikohtu otsusest, mille kohaselt jäi teatud osa garantiikirjadega tagatud nõuetest rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles