Riigikogu võttis menetlusse mitmikkodakondsust võimaldava eelnõu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigikogu juhatus otsustas neljapäeval võtta menetlusse Reformierakonna fraktsiooni 9. mail algatatud kodakondsuse seaduse muutmise eelnõu, millega võimaldatakse mitmikkodakondsust.

Eelnõu näeb ette võimaldada mitmikkodakondsust Eesti kodanikele, kes on omandanud Eesti kodakondsuse sünniga. Eelnõuga nähakse ette ka Eesti kodakondsuse taastamise võimalus isikutele, kes omandasid Eesti kodakondsuse enne 1992. aasta 26. veebruari, kuid keda sunniti sellest loobuma või loeti Eesti kodakondsuse kaotanuks või sellest loobunuks, teatas riigikogu pressiesindaja.

Eesti põhiseaduse paragrahv 8 lõike 3 kohaselt ei tohi võtta sünniga omandatud Eesti kodakondsust. Seletuskirjas märgitakse, et seetõttu on käesoleval ajal olukord, kus sünnijärgsetel Eesti kodanikel on lisaks Eesti kodakondsusele ka muu riigi kodakondsus, kuigi kodakondsuse seadus seda keelab.

Eelnõus on veel rida ettepanekuid kodakondsuse seaduse täpsustamiseks. Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles