Komisjon on 15 riigiametnikust välja valinud viis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripu jätkab oma ametis.
Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripu jätkab oma ametis. Foto: Meelis Meilbaum

Riigikantselei kõrgemate riigiametnike valikukomisjon on praeguseks valinud välja kandidaadid 15 täitmist ootavast ametikohast viiele.

Komisjon on valinud välja kandidaadid kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsleri, tööinspektsiooni peadirektori, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsleri ning rahandusministeeriumi regionaalvaldkonna asekantsleri ja sama ministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsleri ametikohtadele, ütles riigikantselei pressiesindaja. Tema sõnul teiste ametikohtade osas konkurss veel käib.

Valikukomisjoni sekretär Eve Limbach-Pirn ütles ERRi uudisteportaalile, et oma ametites jätkavad nende ettepaneku kohaselt tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler Ando Leppiman, kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits, rahandusministeeriumi regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet ning sama ministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Ross.

Konkursi käigus otsitakse veel haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse, teaduse ja keelepoliitika asekantslerit ning sama ministeeriumi üldhariduse, noortepoliitika ja koolivõrgu asekantslerit, justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantslerit ja sama ministeeriumi kriminaalpoliitika asekantslerit, andmekaitseinspektsiooni peadirektorit, siseministeeriumi pääste, kriisireguleerimise ja rahvastikutoimingute asekantslerit ning sama ministeeriumi varade, planeerimise ja tehnoloogia asekantslerit, maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantslerit, PRIA peadirektorit ning lennuameti peadirektorit.

Riigisekretär kuulutas konkursi välja 30. jaanuaril ja see viiakse läbi selle poolaasta jooksul.

Eesti avalikus teenistuses on 98 tippjuhti – ministeeriumide kantslerid ja asekantslerid, riigikantselei direktorid, ametite ja inspektsioonide peadirektorid, häirekeskuse peadirektor, riigiarhivaar, kaitseväe juhataja ning riigi peaprokurör.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles