Heategevuslikust teatejooksust võttis osa üle 12 000 lapse

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Võru kesklinna pargis.
Heategevuslik teatejooks Võru kesklinna pargis. Foto: Tomi Saluveer

Kokku 25 Eesti linnas ja asulas toimunud heategevuslikust teatejooksust võttis osa rohkem kui 12 000 last.

Teatejooksul osalemisega kutsusid lapsed üles helistama annetustelefonile, millega toetatakse Haapsalusse ratastoolikasutajatele kohandatud mängu- ja treeningpargi rajamist. 

Teatejooks toimus 25 Eesti linnas ja asulas. Kokku osales sel aastal osales jooksul tänavu üle 12 000 lapse. Tallinnas, Tartus ja Pärnus oli jooksul üle tuhande osaleja, Viljandis, Kuressaares, Paides, Narvas, Kohtla-Järvel, Viimsis ja Keilas 600 või rohkem. Põlvas, Raplas ja Toilas võttis jooksust osa üle 500 ning Rakveres ja Valgas üle 400 lapse. Haapsalus, Võrus, Jõgeval, Otepääl, Elvas, Sillamäel ja Peetris oli jooksjaid üle 300 ning Tõrvas, Kärdlas ja Arukülas üle 200.

Tallinnas avas jooksu president Kersti Kaljulaid, kelle sõnul kannab üritus kahte olulist sõnumit. «Esiteks tuletab Teatejooks lastele ja noortele meelde, et liikumine, eriti veel ilusa ilmaga ja koos sõpradega on üks suur rõõmuallikas. Ning teiseks – teeme üheskoos rohkem head,» ütles riigipea.

Haapsallu on kavas rajad ratastooli kasutajatele kohandatud mängu- ja treeningpark, mille eeldatavaks maksumuseks kujuneb 200 000 eurot. Praeguseks on selleks kogutud ligi 57 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles