Õppuse Siil 2018 lõpurivistus toimub 13. mail Paju lahingu mälestusmärgi juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Janek Bagirov

Suurõppuse lõpusignaal antakse pühapäeval, 13. mail kell 11.00 Paju lahingu mälestusmärgi juures peetaval rivistusel, kus Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras peab õppusel osalenutele lõpukõne.

Rivistusel antakse üle ka 13. korda toimunud Kaitseväe joonistusvõistluse „Kaitsevägi õppustel“ auhinnad, üles astub Eesti, Läti ja Leedu sajandaks sünnipäevaks moodustatud 100-liikmeline Balti riikide kaitsevägede ühisorkester ning ülelennu teevad õppusel osalenud helikopterid.

Laupäeval oli lõpurivistus 22. jalaväepataljonil, mis on sisuliselt meie ainuke enda väljaõpetatud manööversõja nii. "Olen oma pataljoni üle uhke – õppus Siil näitas, et meie okkad on teravad ning minul ülemana on täielik veendumus, et suudame vajadusel kodumaad kaitsta. 22. jalaväepataljon on täiesti lahinguvalmis ning mehitatud motiveeritud meeste ja naistega, kes täitsid neile pandud ülesanded kiirelt, täpselt ja professionaalselt,“ ütles 22. jalaväepataljoni ülem major Erkki Roosnurm. 22. jalaväepataljon on üks 2. jalaväebrigaadi reservmanööverüksustest, kelle koosseisus võitlesid õppusel Siil nii peatselt teenistust lõpetavad ajateenijad, reservväelased, kui ka USA merejalaväelaste kompanii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles