Päästeamet alustas veeohutuskampaaniat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiik.
Tiik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algas päästeameti veeohutuskampaaniat «Hoia Silm Peal», millega kutsub inimesi üles koduses keskkonnas olevaid ohte märkama.

Kampaaniaga kutsutakse oma lähedastel silma peal hoidma ning seeläbi võimalikke õnnetusi vältima, kuna ligi pooled uppumisjuhtumid toimuvad vastupidiselt levinud arvamusele koduses keskkonnas, teatas päästeameti pressiesindaja.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala tõi välja, et päästeameti statistika näitab, et viimastel aastatel on koguni pooled uppumised olnud seotud hoopis kukkumistega ning leidnud aset koduses keskkonnas. «Väikelastega juhtus mullu kolm rasket veeõnnetust. Nad kõik uppusid koduses keskkonnas, kui olid jäetud vaid hetkeks järelevalveta,» sõnas Virkala.

Peaaegu kõik koduses keskkonnas toimuvad veeõnnetused on ennetatavad. Selleks on aga vaja ümbritsevaid ohte teada, märgata ja vajalikud abinõud kasutusele võtta, rõhutab päästeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles