Harju maavanem püüab Kehra paberivabriku sulgemise kriisi ennetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Harju maavanem Värner Lootsmann kutsus kokku ümarlaua, et kaardistada valuküsimused ja leida lahendusi Kehra paberivabriku seisakust tingitud olukorrale.

Maavanem on palunud kohtumisel osalema regionaalministri, Anija valla, Kehra paberivabriku, Eesti Gaasi, Eesti Energia, Harjumaa keskkonnateenistuse ja keskkonnaministeeriumi esindajad.

«Ajakirjandust jälgides ja vallajuhiga kõneldes tuleb tunnistada, et veel on päris palju ebaselget ja probleemset. Minu eesmärk on kaasa aidata probleemide lahendamisele, samuti ei soovi ma maakondliku kriisikomisjoni esimehena tööle asuda kriisi tingimustes, vaid seda ennetada,» nentis Lootsmann.

«Kui tehase ligi 500-st töötajast on 80 protsenti valla maksumaksjad, siis nende töökoha kaotamine oleks praeguses olukorras väga tõsiseks löögiks nendele perekondadele ja tekitaks probleeme Anija valla kui omavalitsuse toimimisele,» märkis ta.

«Ettevõtte tegevusega on seotud ka Kehra linna reovee puhastamine, mille seiskumine võib tuua korvamatu kahju keskkonnale. On oluline, et suudaksime kõiki neid probleeme ennetada," põhjendas maavanem oma otsust.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS teatas töötajatele väidetavalt kolmenädalasest tööseisakust. Seoses makseraskustega on omapoolsed gaasitarned katkestanud Eesti Gaas. Teatavasti on ettevõttel probleeme ka Eesti Energiale tasumisega.

Kuna Kehra paberivabrik annab Anija valla töökohtadest ligi 25% ning vastutab ka linna reovee puhastamise eest, võib-olla tegemist potentsiaalse ökoloogilise ja sotsiaalse kriisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles