Põdravasika õrnushetk Siili õppusel jõudis BBC-sse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppuse Siil kajastus BBC-s.
Suurõppuse Siil kajastus BBC-s. Foto: Kuvatõmmis BBC kodulehelt

 Kaitseministeeriumi postitus sotsiaalmeedias põdravasikas osalemisest suurõppusel Siil pälvis suurt tähelepanu Eesti meedias. Eile jõudis see ka Suurbritannia avalik-õigusliku ringhäälingu vahendusel maailma meediasse.

BBC annab oma uudises teada, et suurõppusel Siil osales 15 000 ajateenijat ja reservväelast ning lisaks neile 2000 NATO sõdurit, nende seas ka britid. Samuti on uudises ära toodud, et õppusest hoidus kõrvale 1700 reservväelast.

«Siili okkad kohtusid metsas eksinud põdravasikaga,» kirjutas kaitseministeerium suurõppuse Facebooki lehele tehtud postituses. «Keskonnaamet informeeris, et põdraema tuleb ilmselt titte otsima alles öösel, kui inimtegevus vaikseks jääb.»

Keskkonnaamet andis õppuses osalejatele teada, et hirm vasikale võõra inimlõhna külge jätmise kohta on pigem müüt ning seetõttu kasutasid sõdurid võimalust ja tegid armsast külalisest fotod ja video. Kui kohtumisele järgnenud öö jooksul oli veel põdravasika piiksumist kuulda, siis hommikul saabunud Veterinaaramet märkas värskeid suure põdra jälgi, mis oli selge märk, et põdraema leidis oma vasika ning toimetas ta turvaliselt oma koju tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles