Kohus tegi otsuse «Kuuuurija» saatelõigu eetrikeelu kohta nädal enne eetrisseminekut (17)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kuuuurija»
«Kuuuurija» Foto: TV3

Telesaate «Kuuuurija» juhi Katrin Lusti sõnul sai ta kiropraktik Allan Oolot puudutava saatelõigu eetrisse mineku keelust teada vaid mõned tunnid enne saadet, kuid kohus tegi määruse juba nädal varem.

Oolot puudutav saatelõik oli eetris esmaspäeval kell 20 alanud saates. Lust ütles Õhtulehele, et määrus tuli esmaspäeval, 14. mail umbes kella 11–12 vahel ning nii lühikese etteteatamisajaga ei ole võimalik eetrisse minevat materjali muuta.

Esimese ja teise astme kohtute avaliku teenistuse juht Janar Filippov ütles Postimehele et kohus tegi Allan Oolot puudutava saatelõigu kohta määruse juba 7. mail ehk nädal enne saate eetrisse minekut.

Filippov selgitas, et kohutu otsused ja määrused tehakse asjaosalistele teatavaks elektroonilisel teel esimesel võimalusel ja kindlasti saatis kohus määruse asjaosalistele välja varem, kui selle nädala esmaspäeval, 14. mail.

Millised sanktsioonid kohtumääruse rikkumise eest rakenduvad, on Filippovi sõnul juba kohtutäiturite pädevuses.

TV3 saate «Kuuuurija» juht Katrin Lust kirjutas sotsiaalmeedias, et kohus otsustas tõepoolest, et saatelõik Allan Oolost ei tohi eetrisse minna.

«Mul on väga hea advokaat, kes usub minusse ja minu töösse täielikult ja otsustas, et rahvas peab siiski seda saadet nägema. Kindlasti ei astunud me Eesti õigusruumist välja,» kirjutas Lust.

Kõnealune saatelõik arutles teemal, kas kiropraktik Allan Oolo on päris arst või mitte.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles