Lastest ilmajäämine aitas uimastitest vabaneda (1)

Stass Kuznetsov
, «Radari» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda ei taha oma lugu rääkida oma täisnime ja näoga, sest kardab laste pärast. Aga ta leiab, et oma kogemuse jagamine on vajalik, et julgustada naisi abi otsimisel.
Nadežda ei taha oma lugu rääkida oma täisnime ja näoga, sest kardab laste pärast. Aga ta leiab, et oma kogemuse jagamine on vajalik, et julgustada naisi abi otsimisel. Foto: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja

Nadežda on kolme lapse ema, kellelt narkomaania tõttu võeti kõik lapsed ära. Ta oli koduta süstiv narkomaan ja istus vangis, kuid on tänaseks oma elu järjele saanud. Tema elukäik on nii kirju, et vaid vähesed on sellisest turbulentsist eluga pääsenud.

34-aastane Nadežda on sotsiaaltöötajatele tuttav juba kümme aastat. Esimest korda sattus ta lastekaitse huviorbiiti juba aastal 2009, mil tal sündis esimene laps. Sel ajal ei tarvitanud Nadežda veel kangeid narkootikume, kuid lapse sünni ajal oli naine töötu ja tal olid kaelas suured kommunaalvõlad. Seetõttu soovitasid ametnikud, et lapsel oleks parem elada vanaema juures.

Nadežda andiski ametnike surve tõttu vanemlikud õigused üle. Peagi peale seda sattus ta esmakordselt vanglasse – mille eest, sellest ei taha naine tänini rääkida, kuid tema süütegu on seotud uimastitega. Õige pea hakkas ta amfetamiini süstima. Kuidas naisel õnnestus uimastisõltuvusest vabaneda ja oma lapsed tagasi saada, kirjutab «Radari» toimetaja Stass Kuznetsov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles