Mangi kaitses soe jutt ja ohvrite süütunne (29)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Mangi naistelembus oli kõigile teada, ent avalik saladus oli see, et ta teatud juhtudel piire ületas.
Igor Mangi naistelembus oli kõigile teada, ent avalik saladus oli see, et ta teatud juhtudel piire ületas. Foto: Toomas Huik

Igor Mangi pikk ahistamisohvrite jada ulatub 1980. aastatesse. Mehe käperdamisharjumused olid nii sagedased, et selle ohvreid leidub koguni tema horoskoopidest rahamasina teinud Maalehe toimetuses. Politseile rääkisid läbielatust läbi aastate üksnes kaks kannatanut. Miks sai ta kolm kümnendit karistuseta tegutseda?

Et aru saada, kuidas Igor Mangist eestlasi hullutav fenomen kujundati, tuleb minna ajas aastakümneid tagasi. Merekoolis ja TPIs õpingud pooleli jätnud ja seejärel mesindust ja massaaži õppinud meest tabas astroloogiahuvi 1970. aastatel.

1981. aastast hakkas Mang nõustama soovijaid üle Eesti kultuurimajades, tehastes ja vabrikutes, kogudes enda ümber väikese huviliste ringkonna. Sama kümnendi lõpust pärinevadki Mangi esimesed tänaseks teada olevad seksuaalse ahistamise ohvrid.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles