Fidžil kinnipeetu pere elab infosulus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidžil kinni peetud Risto Härmat
Fidžil kinni peetud Risto Härmat Foto: www.coupfourandahalf.com

Fidžil kinni peetud Saaremaa kaluri Risto Härmati Eestis elav pere pole mehega kontakti saanud ega tea, mis asjaoludel täpsemalt nende pereliige saareriigi võimude pihtide vahele sattus.

Risto Härmati Eestis elav õde, tuntud meigikunstnik Reet Härmat rääkis Postimees.ee’le, et nende pere ei tea enamat, kui et Risto on kinni peetud. Tema mobiiltelefon on välja lülitatud, kuid pere on kontakti saanud Risto fidžilannast eksnaise ja lapse emaga, kes on lubanud meest igati aidata.

Tunnistajate väitel aitas Saaremaalt pärit kalur Härmat kaasa väidetavalt Fidžil mässu õhutanud kolonel Tevita Mara (tuntud ka kui Roko Ului Mara) põgenemisele ning võimud on mehe kinni pidanud ja kuulavad teda üle.

Eksnaise sõnul 15 aastat Fidžil elanud Härmatit ilmselt siiski vangi ei panda, vaid ta saadetakse maalt välja. Perekonna väitel on kolonel Mara põgenemisloo taga hoopis üks Risto Härmati sõber.

«Ta pole selline meeski, kes suudaks mingit revolutsiooni korraldada,» avaldas Reet Härmat venna kinnipidamise suhtes mõistmatust.

Risto Härmati pere on mehe aitamiseks pöördunud Eesti välisministeeriumi poole.

Välisministeeriumi teatel on nad Fidžil vahi alla võetud Eesti kodaniku juhtumist teadlikud ja konsulaarabi osutavad vajadusel Prantsusmaa või mõne teise Euroopa Liidu saatkonna kaudu.

Kui Fidži võimud välisministeeriumi poole pöörduma peaksid, ollakse valmis nendega koostööd tegema, kuid praegu ei näe välisministeerium peale konsulaarabi andmise oma kodanikule endal muud rolli, lisas ministeerium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles