Patsientide põud ärgitab looma üle-eestilist tipphaiglat (13)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikumi südame rütmihäirete labor. Suurhaigla vähendaks kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri sõnul tarbetut konkurentsi haiglate vahel.
Tartu Ülikooli Kliinikumi südame rütmihäirete labor. Suurhaigla vähendaks kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri sõnul tarbetut konkurentsi haiglate vahel. Foto: Kristjan Teedema

Inimeste kolimine Põhja-Eestisse on tekitanud olukorra, kus arste koolitaval Tartu Ülikooli kliinikumil napib patsiente, pealinnas asuv regionaalhaigla aga tahaks peale ravimise teha ka teadust. Seetõttu pakkusid tipphaiglad välja idee moodustada Eestis üks ülikoolihaigla.

«Kui vaatame rahvastikku, siis inimesed voolavad Põhja-Eestisse ja Tartu Ülikooli Kliinikum hakkab vaeva nägema sellega, et üliõpilastele tagada piisav praktika,» rääkis Põhja-Eesti regionaalhaigla juht Agris Peedu.

Ta tõi näiteks, et suurem osa traumasid toimub Põhja-Eestis ja neid ravitakse Tallinnas Mustamäel. «Kliinikum on juba praegu probleemi ees, kuidas residentidele näidata traumakäsitlust (ravi – H. R.),» selgitas Peedu.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles