Video: kanepilehega vapp tegi Kanepi valla maailmakuulsaks (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi valla uus lipp.
Kanepi valla uus lipp. Foto: Kanepi vald

Põlvamaa Kanepi vald sai pärast kanepilehte kujutava vapi kinnitamist maailmakuulsaks, kuna uudis jõudis  mitmesse mõjukasse maailma meediakanalisse.

Reuters tegi Kanepi valla uuest sümboolikast videolõigu, mis levib kümnetes maailma uudistekanalites, muu hulgas ka näiteks The Washington Postis. Ameerika Ühendriikide pealinna suurim ajaleht on pannud uudisele pealkirja «Estonian District Puts Weed on its Flag» («Eesti piirkond pani oma lipule marihuaana»). Sõna «weed » kasutatakse inglise keeles eelkõige kanepi kui mõnuaine tähenduses.

Samuti on uudis läinud ringlema saksakeelsetes uudistekanalites.

Reuters märkis oma videouudises, et Kanepi vald kinnitas teisipäeval vastuolulise sümboli. Uudisteagentuur märkis, et Kanepi on vorm eestikeelsest sõnast «kanep» ning selles piirkonnas on kasvatatud tööstuslikku kanepit juba 150 aastat. Videolõigus näidatakse Kanepi vallavolikogu istungit, millel langetati otsus kasutada valla sümboolikas kanepilehte.

Kanepi vallavolikogu esimees Kaido Kõiv ütles Reutersile, et omavalitsuse sümboolika peab olema eriline, see läheb kokku valla nimega, lisaks on vallaelanike esiisad kasvatanud seda taime tööstuslikul ja heal eesmärgil.

Reuters märkis, et kanepileht sai valla sümboliks napilt, kuna vallavolikogu liikmetest hääletas selle poolt üheksa ja vastu kaheksa.

Reuters andis sõna ka vallavolikogu liikmele Arno Kakule, kes hääletas kanepilehte kujutava sümboolika vastu. Kakk selgitas, et kuigi 100 või 150 aastat tagasi oli kanep kogu maailmas legaalne taim, kuid täna ta seda enam ei ole ning see taim tekitab maailmas palju pahandust. «Ma ei ole sellega nõus, et me marsime selle lipu all,» ütles Kakk.

Reuters märkis, et kanepi kasvatamine ja suitsetamine on Eestis illegaalne ja karistatav.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles