Majandusminister saatis maanteeametile oma määrusega vastuolus oleva kirja (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson saatis maanteeametile e-kirja, milles ütleb, et maanteeamet võiks olla vastutulelikum ühistranspordikeskuste suhtes ja lasta teha ühistranspordi puhul teatud eagruppidele erandeid.

See on vastuolus tema anda väljatastud määrusega, millega erandid lubatud ei ole, teatas ERR uudised.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson (KE) allkirjastas aprilli lõpus piletihinnamääruse, mis võimaldab juulist maakondlikel bussiliinidel endiselt senises määras piletit küsida kuid ka tasuta transporti pakkuda, kuid ei luba erandeid teatud gruppidele, näiteks õpilastele või pensionäridele.

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson ütles «Aktuaalsele kaamerale» Simson arutas ametiga erinevaid võimalusi ja ameti juristide hinnang oli, et eagruppide põhiselt piletihinna soodustusi riigiliinidele anda ei ole võimalik. Williamsoni sõnul oleks eakatele ja õppuritele võimalik kehtestada tasuta sõit vaja muuta ministri määrust või vabariigi valitsuse korraldust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles