Kogenud motomehe ja tuntud disaineri saatuslik sõiduviga (7)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Triibmanni hukkumiskoht Saaremaal.
Margus Triibmanni hukkumiskoht Saaremaal. Foto: Irina Mägi / Saarte Hääl

Tuntud disaineri Margus Triibmanni mootorrattaõnnetuses hukkumise asjaolud kinnitavad taas üht: isegi kogenud motomees võib pealtnäha turvalistes liiklusoludes teha väikese sõiduvea, mis lõpeb surmaga.

Disainibüroo Keha3 juht Margus Triibmann istus jüripäeval oma mootorratta selga, et jõuda tööpäeva lõpuks Tallinna pojale lasteaeda järgi. Ta kuulus viisakat liiklust propageerivasse Kultuursesse Motobandesse ja oli sõprade seas tuntud oskusliku tsiklivaldamise poolest.

Triibmann sisenes oma BMW R1200-ga pealtnäha olematusse, laugesse kurvi, kuid mingil põhjusel ei suutnud ta seda välja võtta. Motomehe tsikkel sõitis teepervelt otsejoones alla. Andeka disaineri ja hea inimese elu lõppes sealsamas noorte mändide all.

Kolmapäeval jõustunud kriminaalmenetluse alustamata jätmise määrusesse läheb surmaavarii põhjusena kirja lihtne selgitus – sõiduviga. Juhtunut näinud inimesed välistavad võimaluse, et keegi oleks tema tsiklile ette jooksnud ja sellega tema loomulikku sõidutrajektoori häirinud.

Nii jääbki arusaamatuks, miks kogenud motomees lihtsas olukorras eksis. Võimalik, et üks kaudseid põhjuseid peitub alles pärast uurimist tagantjärgi selgunud infos: hukkunu oli õnnetuse hetkel alkohoolses joobes.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles