Kontrolli RIA loodud keskkonnas, kas sinu ID-kaart on turvaline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Erik Prozes

Paljud turvanõuetele mittevastava ID-kaardi kasutajad ei ole PPA saadetud personaalset teavitust saanud, kuna nende eesti.ee e-postiaadress ei ole edasi suunatud, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA).

PPA rõhutab, et dokumentide omanikud kontrolliksid riigi infosüsteemide ameti (RIA) rakenduse https://www.eesti.ee/portaal/!portaal.document_check kaudu, kas nende ID-kaart vastab turvanõuetele.

Teatavasti tabas Eesti ID-kaarti aasta jooksul juba teine turvakriis, sel korral puudutab Tartu Ülikooli teadlase avastatud turvaviga enam kui 70 000 ID-kaarti, millest käibel on veel enam kui 10 000.

Täpsemalt on veaga ID-kaardid välja antud aastast 2011. kuni 2014. aasta 16. oktoobrini ning vigased elamisloakaardid alates 2011. aastast kuni 2014. aasta 17. detsembrini ning neid peab olema uuendatud vahemikus 2012. aasta juulist kuni 2017. aasta detsembrini PPA büroodes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles