Ansip: maade vahetamine ei ole tingimata ebaseaduslik

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul on maade vahetamine sama seaduslik kui ostmine või müümine, seega ei peaks maadevahetust tingimata ebaseaduslikuks tegevuseks pidama.

Ansip nentis valitsuse pressikonverentsil Eesti Ekspressis ilmunud Reformierakonnaga seotud maadevahetustehingute-teemalist artiklit kommenteerides, et teda häirib hüsteeriline foon, mis praegu avalikkuses seoses maadevahetusega valitseb.

«Maadevahetustehingud eeldatavalt on olnud kõik seaduslikud, välja arvatud need, mille puhul kahtlustatakse ebaseaduslikkust,» lisas ta.

Riigikogu võttis maadevahetusi võimaldava seaduse tema sõnul vastu selleks, et paremini kaitsta väärtuslikke objekte, mis tuleksid läbi vahetuse riigi omandusse.

«Paraku see protsess kujunes selliseks, nagu ta kujunes. Eks see tagantjärele tarkus teinekord on täppisteadus,» kommenteeris keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Ta osutas, et nüüd on riik maid valmis ostma raha eest.

«Olgu lisatud, et raha ei ole ja tagasi ei osteta,» lausus Ansip.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et kahtlased maavahetustehingud algasid pärast seda, kui riigikogu võttis 2001. aastal reformierakondlasest parlamendisaadiku Neinar Seli valeväidete toel vastu seaduse, mis andis keskkonnaministrile väga suured võimupiirid.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles