Reformierakond soovib Tallinna koolidesse e-töövihikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Reformierakonna fraktsioon esitab tänasel linnavolikogu istungil eelnõu, mille eesmärk on võtta Tallinna koolides tulevast õppeaastast kasutusele kasutusele e-töövihik.


Eelnõu koostajate hinnangul on elektroonilisel töövihikul mitu eelist: ühe variandina saaks anda aineõpetajatele vabad käed koostamaks ise vajaliku raskusastmega ülesandeid.

Teise võimalusena saaks välja töötada ühtse elektroonilise vihiku kõikidele koolidele, mille kohaselt oleks õpetajal võimalik ühest vihikust valida erinevaid ülesandeid.

«Praegu on koolides olukord, kus õpilased peavad igal aastal ostma hulga töövihikuid, mis praktikas täidetakse mõnikord vähem kui poole ulatuses,» selgitas Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

«Sellega kulub paljudel peredel asjatult raha paberi ostmisele, mis kasutuna hiljem ära visatakse. Ka õpetajad nurisevad töövihiku kasutamise efektiivsuse üle - sageli saab kasutada vaid kolmandikku töövihiku materjalist,» lisas ta.

E-töövihik annaks võimaluse õpetajatel online'is õpilasega suhelda ja pärast töö parandamist see õpilasele kohe tagasi saata. Samamoodi oleks vanematel võimalus analoogselt e-kooli keskkonnaga kogu aeg jälgida, kuidas edeneb lapse õppeprotsess.

«Loomulikult nõuab E-töövihiku loomine rahalisi ressursse elektroonilise keskkonna loomiseks. Niisamuti vajab see mõte linnavalitsuse tahet olla uuenduslik ning innovatiivne,» lisas Holsmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles