Teadlaste grupi juht: ID-kaardi kiibitootja soovis aega kokku hoida

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart okaste vahel
ID-kaart okaste vahel Foto: Erik Prozes / Postimees

Riigi Infosüsteemi Ametile (RIA) ekspertanalüüsi teinud teadlaste grupi juht Arne Ansper ütles, et ID-kaartide väljavahetamiseni viinud turvanõuete eiramise põhjuseks oli tõenäoliselt kiibitootja soov hoida kokku aega, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

AS Cybernetica sai RIA-lt mõned kuud tagasi palve vaadata üle kõikide ID-kaartide sertifikaatide avalikud võtmed ja analüüsida, kas kõik need võtmed on ikka loodud ID-kaardi enda poolt või mitte.

RIA ekspertanalüüsi teinud teadlaste grupi juht Arne Ansper ütles, et selline asi [turvanõuete eiramine] ei saanud juhtuda kogemata, vaid see pidi olema teadlik otsus. Vastuseta on ainult küsimus, kas otsuse tegi kiibitootja üksinda või oli teisigi otsustajaid. Fakt on, et tegemist on vanema põlvkonna kaartidega ja otsustavaks sai ilmselt uute võtmete genereerimiseks kuluv aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles