Elektrit täis aasta haridusministeeriumis (23)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantsler Tea Varraku sõnul tuleb tal juhina teha otsuseid, mis ei pruugi kõigile meeldida.
Kantsler Tea Varraku sõnul tuleb tal juhina teha otsuseid, mis ei pruugi kõigile meeldida. Foto: Erik Prozes

Töötajate solgutamised, ebakindlus, pinged – nende sõnadega iseloomustavad endised töötajad ministeeriumi tööõhkkonda viimase aasta jooksul.

Aastaga on kantsler Tea Varraku juhtimisel tehtud haridusministeeriumis rida ümberkorraldusi - tõmmatud ametnike hulka kokku, liidetud osakondi ja osa neist on kolinud Tartust Tallinna. Muudatused ja viis, kuidas neid tehti, on ministeeriumi töötajate seas tekitanud küsimusi.

Peamiselt on erimeelsusi tekitanud kantsler Varraku jõuline stiil. See ei olnud meelt mööda aastaid ministeeriumi õpetajaosakonda juhtinud, kuid hiljuti lahkunud Kristi Mikiverile.

«Haridusministeerium vajas muutusi ja olen väga seda meelt, et igal juhil on õigus moodustada oma meeskond. Kuid see peab toimuma korrektselt ja nii, et see ei kahjusta organisatsiooni,» ütles aastaid ministeeriumi õpetajaosakonda juhtinud Mikiver.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles