Tiitliga pärjatud perearst müüb leti alt pseudoravimeid (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstikeskuse juht Urve Prits.
Perearstikeskuse juht Urve Prits. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas Telliskivi perearstikeskuses eiravad arstid tervishoiuteenuse osutamise nõudeid. Patsiente ravitakse eeskätt alternatiivmeditsiini meetodil homöopaatiliste preparaatidega, mida neile keskuses sularaha eest müüakse. Perearstikeskuse juhatuse liige ja arst Urve Prits eitab müügitegevust.

Postimees hakkas juhtumit uurima juba märtsis. Samal ajal algatas menetluse terviseamet, kes tegi möödunud kuul perearstikeskuses isegi kontrollkäigu. Kuid Postimehe eelmisel neljapäeval tehtud eksperiment tõestas, et tervisekeskusest saab endiselt homöopaatikume soetada.

«Kas ta juba tellis midagi ära?» küsis Telliskivi perearstikeskuse registratuuri töötaja kliendiks kehastunud Postimehe ajakirjanikult, kes proovis väidetavale sõbrale homöopaatikume osta. «Meil siin all pole hetkel midagi praegu,» lisas naine. Ta pidas silmas seaduse mõistes rangelt keelatud tegevust, mida perearstikeskuses juba aastaid väidetavalt praktiseeritud – pseudoravimite müüki.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles