Eetikakomitee taunib homöopaatiliste preparaatidega ravimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Ramesh Amruth / Caro / Ramesh Amruth

Eesti Arstide Liidu eetikakomitee liige dr Indrek Oro lausus, et homöopaatia probleem on, et see ei ole tõenduspõhine, kuid on maailmas ravimeetodina laialdaselt levinud. 

Täna kirjutas Postimees, et Tallinnas Telliskivi perearstikeskuses eiravad arstid tervishoiuteenuse osutamise nõudeid ning patsiente ravitakse eeskätt alternatiivmeditsiini meetodil homöopaatiliste preparaatidega, mida neile keskuses sularaha eest müüakse. Samas perearstikeskuse juhatuse liige ja arst Urve Prits eitab müügitegevust.

«Homöopaatia ei ole Eestis keelatud, kuid see on omamoodi hallil alal,» ütles Oro. «Mis aga ei ole hall ala, on see, et arst ei tohi mingil juhul ravimeid müüa.»

Oro lausus, et elus on ikka nii, et kui keegi kipub kuhugi poole kaldu minema, siis on raske seda takistada.

Prits ei ole küll Eesti Arstide Liidu liige, kuid ühingu kehtestatud arstitöös aluseks võetavad printsiibid on maailmas üldtunnustatud. «Eetikareeglid ei ole mingisugune klubisisene värk, aga meie käed jäävad siin natuke lühikeseks. Saame saata kirja, korrale kutsuda või tähelepanu juhtida,» selgitas Oro.

Viimasel ajal on hakanud nii Ameerika Ühendriikide ravimite regulatsiooniga tegelev asutus FDA kui ka Euroopa Akadeemiate Teadusnõukogu homöopaatikumidele rohkem tähelepanu pöörama. Ka Eesti Perearstide Selts leiab, et alternatiivmeditsiinile oleks vaja rangemaid eeskirju ja kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles