Prokurör: Järvesalu kinnipidamine õigustas end

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Homses

Pärnu Postimehes

ilmuvas intervjuus ütleb Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma, et Pärnu koalitsiooninõukogu esimehe, taastusravikeskuse Estonia juhataja Vello Järvesalu kinnipidamine õigustas end.


Küsimusele, kas Järvesalu 48 tunniks kinnipidamine õigustas seatud eesmärke ja politseil õnnestus saada tõendeid, mis kahtlustust kinnitaksid, vastas Pikma: «Arvan, et ma ei kahjusta uurimise huvisid, kui ütlen «jah».»

Järvesalu on selles kriminaalasjas ainus kahtlustatav. Pärnu Postimehe andmetel on tema kriminaalasjaga seoses otsitud läbi ka teiste inimeste kodukontoreid, kuid selle kohta ütles Pikma, et läbiotsimised ei pea tingimata toimuma kahtlustatava või süüdistatava juures.

Viisitamme ja Saare juhtum eeldab varalist kahju

Pärnu linnapead Mart Viisitamme ja abilinnapead Simmo Saart ei ole kahtlustatavaks tunnistatud. Kaitsepolitsei alles analüüsib materjali.

Pikma sõnade kohaselt muudab juhtumi eriliseks see, et linnavalitsuses toimunud läbiotsimine sai suure meediatähelepanu osaliseks. "Linnavalitsuses on läbiotsimisi tehtud varemgi, kuid peale asjaosaliste ei tea neist keegi,» ütles ta.

Tõenäoliselt pidas Pikma silmas Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse endise juhataja Enno Tammekivi tegevuse uurimist. «Ütleksin, et asjal on kohtuperspektiivi,» kirjeldas Pikma kohtueelse menetluse käiku ja lisas, et too kriminaalasi ei ole Viisitamme ja Saare kriminaalasjaga seotud.

Viisitamme ja Saare kabinetid, autod ja eluruumid otsiti läbi seoses kahtlusega, et linnavalitsuse ametnikud üritasid luua tänavate hooldustööde riigihankel osalenud ettevõtetele põhjendamatuid soodustingimusi.

Kriminaalasi on algatatud karistusseadustiku paragrahv 300 alusel, milles räägitakse olulise kahju tekitamisest teiste isiku õigustele või huvidele või avalikele huvidele.

«Nagu näha, on asja eeldus varaline kahju, mingist pistisest või muust säärasest pole keegi rääkinud,» selgitas Pikma. «Pealegi, karistusseadustiku järgi on lõpuni viimata kuritegu samuti kuritegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles