Arsti esimene valik peab olema tõenduspõhine (9)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Jürilo
Merike Jürilo Foto: Simmo Saar

Alternatiivset ravi eelistava Tallinna Telliskivi perearstikeskuse suhtes märtsis menetluse algatanud terviseamet ei saa selle juhi Merike Jürilo sõnul menetluse üksikasjadele veel valgust heita, kuid kindlasti peaks arsti esimene valik olema tõenduspõhine meditsiin.

-Postimees kirjutas noorest naisest, kes kannatas aastaid põie-, hiljem neeruvaagnapõletiku käes ja kaotas lõpuks neeru. Põletikku raviti Telliskivis homöopaatiliselt. Kui naine lõpuks uroloogi juurde jõudis, selgus, et oleks ta varem tulnud, saanuks neeru päästa. Kuidas terviseamet sellesse suhtub?

Iga kord, kui kannatab inimene, tekib kurb tunne ja mõtlen, mida saaks teha teisiti. Alati saab arutada, mida oleks saanud teha teisiti, aga need on oletused. Tuleb otsida fakte. Tunde järgi on kerge poolt valida. Juhtumisse tuleb sügavuti sisse minna, vaadelda kõikide osapoolte seisukohast ja tuvastada kohad, kus protsessis on viga, mistõttu asjad lähevad süsteemselt valesti. Eesmärk ei ole kedagi süüdistada, karistada ega ohtu seada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles