Saaremaale rajati EV100 tammik

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Mai Vahtrik

Saaremaa valla eestvõttel istutasid Tornimäe, Orissaare ja Aste koolide õpilased Panga pangale tammepargi. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud EV100 tammikusse pandi kasvama laste endi kasvatatud veerandsada tammeistikut.

«Saarlasi saab rõõmustama tammepark, mille tammepuud on sirgunud kohalike kooliõpilaste istutatud tõrudest,» sõnas algatuse «Eesti 100 tamme» projekti juht Mari Valgepea. «Tammede kasvatamisse pandud hool jääb sellesse parki sajanditeks püsima,» kinnitas ta.

Saaremaa vallavolikogu esimehe Tiiu Aro sõnul on pargi rajamine kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks. «Samavõrra on see kingitus Saaremaale ning meie noortele, kellel on pargi rajamisel olnud põhiroll,» lausus Aro.

Istutamispeost võtsid osa kooliõpilased, õpetajad,  Saaremaa vallavolikogu ja vallavalitsuse esindajad, kohalik kogukond ning Riigimetsa Majandamise Keskuse esindajad. Istutamisele eelneb volikogu esimehe Tiiu Aro tervitus ja istikuid kasvatanud koolilaste tänamine. 

Panga tammepark avatakse pidulikult 1. juunil. 

Riigikantselei algatusega «Eesti 100 tamme» rajatakse juubeliaastal vähemalt üks tammik igasse maakonda. Tammepuid on juubeliaastal oodatud istutama kõik eraisikud, pered, kohalikud kogukonnad, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal.

Täpsemalt loe «Eesti 100 tamme» tammeparkide kohta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles