Laupäeval on Lasnamäel tänavaspordifestival

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Street workout.
Street workout. Foto: Tairo Lutter

Laupäeval, 26. mail kell 12–20 leiab Lasnamäel, Kuristiku gümnaasiumi staadionil (Kärberi 9) aset suur tänavaspordi- ja kultuurifestival Lasna Sport, kuhu oodatakse võistlema ja niisama festivalimelu nautima kõiki tänavakultuurist huvitatud noori.

Võistelda saab neljal alal: tänavakorvpallis, tänavajalgpallis, street workout’is ja tänavatantsus. Lasna Spordi näol on tegu võistluste sarjaga, kus saavad kõik tänavaspordist huvitatud noored vanuses 12–18 end erinevatel võistlusaladel proovile panna. Suve jooksul on sarja raames toimumas veel kolm võistlusetappi ning finaal.

Festival algab kell 12 ning lisaks võistlustele saab kohapeal nautida ka Riiast pärit trikiratturite Greentrials trupi šõud, kus osalevad nii BMX freestyle, BMX flatland kui ka trial sõitjad. Lisaks on kavas street workout näidisesinemised.

Võistlustel saavad osaleda noored alates 12. eluaastast, vanemad noored (18+) osalevad eraldi võistlusrühmades. Jalgpallis ja korvpallis on moodustatud 3–4-liikmelised võistkonnad, kuid registreerida ning liituda saab ka kohapeal enne ürituse algust. Tänavaspordifestivali info on leitav Facebookist.

Ürituse eesmärk on pakkuda noortele arendavaid sporditegevusi ja võimalusi eneseteostuseks ning enda proovilepanekuks. Projekti Lasna Sport raames on tänavasporditreeningud on toimunud juba tänavu veebruarist saati, kus osalevad Lasnamäe koolide noored vanuses 13–18.

Projekti ja treeningutega on praeguseks liitunud neli kooli: Lasnamäe Gümnaasium, Läänemere Gümnaasium, Kuristiku Gümnaasium ja Tallinna Mehaanikakool, kuid liituma on oodatud ka teised huvitatud koolid. Kord nädalas toimub igas koolis üks treening, mida viivad läbi tunnustatud ja professionaalsed treenerid. Treeningute graafikut näeb iga osalev kool E-kooli keskkonnas. Regulaarsed sporditreeningud toimuvad kolmel alal: jalgpallis, korvpallist ja street workout alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles