Prokurör: Audru vallavanem pole kahtlusalune

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru vallavanem Rein Talisoo vallamajas toimunud koosolekul.
Audru vallavanem Rein Talisoo vallamajas toimunud koosolekul. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homses

Pärnu Postimehes

ilmuvas intervjuus ütleb Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma, et Audru vallavanem Rein Talisoo pole kurjategija ega isegi mitte kahtlusalune. 


«Ilmselgelt on tal selles asjas mingi puutumus, aga ta võib osutuda ka lihtsalt tunnistajaks,» kommenteeris Pikma meedias avaldatud info kontrollimiseks alustatud kriminaalmenetlust. Politsei uurib, kas Audrus võis olla tegu dokumendi võltsimisega.

Vaigistamaks spekulatsioone, et Audru juhtumi uurimine võib laieneda maavalitsusse, küsis Pärnu Postimees sedagi, kas ütlusi kutsutakse andma maavanem Toomas Kivimägi, kellest võib saada mõne erakonna linnapeakandidaat.

«Igast asjast võib hargneda mõni kriminaalasi, aga kellelegi varju heita saab üksnes siis, kui selleks on piisav alus. Süütuse presumptsioon on üks inimese põhiõigusi,» ütles Pikma.

Juhtivprokurör tõdes, et valimiste eel levitatavatele kuulujuttudele on raske kätt ette panna, kui rääkija üle seaduslikkuse piiri ei astu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles