Endokrinoloogist ekspert: Savisaar ei ole võimeline kohtuistungitel osalema (18)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Tairo Lutter

Vaatamata Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) arstliku komisjoni lõppjäreldusele, et Edgar Savisaar on kohtukõlblik, on komisjoni endokrinoloogist liige Vallo Volke risti vastupidisel seisukohal.

Täismahus terviseekspertiisist selgub, et endokrinoloog Vallo Volke hinnangul on kohtuistungil osalemine Savisaarele eluohtlik, kirjutab ERRi uudisteportaal

«Edgar Savisaar ei ole võimeline osalema kohtuistungil, sest tegemist on patsiendiga, kelle risk uue kardiovaskulaarse ataki tekkeks või surmaks on ülikõrge,» nentis Volke. 

Reedel hindas EKEI uus terviseekspertiis korruptsioonisüüdistusega kohtu all oleva Edgar Savisaare kohtukõlblikuks.

Järgmine istung toimub 5. juunil.

Edgar Savisaare kohtuprotsess on korduvalt lükkunud edasi mehe haigestumise pärast, mistõttu määras kohus Savisaarele veebruaris uue tervisliku ekspertiisi. 

Savisaare korruptsiooniasja uurimine algas Harju maakohtus möödunud suvel 12. juunil, kui kohtualused kinnitasid, et neile esitatud süüdistus on arusaadav, kuid nad ei tunnista end süüdi. 

Riigiprokuratuur esitas mullu novembri lõpus süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, MTÜ-le Eesti Keskerakond, Tallinna linnavolikogu esimehele Kalev Kallole, lisaks veel linnavalitsuse endisele nõunikule ja viiele ettevõtjale.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles