Seeder: praegusel kujul tselluloositehase planeeringuga edasi minna ei saa (7)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus teeb valitsusele ettepaneku kaaluda alternatiivseid lahendusi Tartu piirkonda plaanitava tselluloositehase praegusele eriplaneeringule, ütles IRL-i esimees Helir-Valdor Seeder. Riigihalduse minister Janek Mäggi lisas, et planeeringuga edasmineku pall on praegu ettevõtjate käes. 

Erakonna eestseisus arutas IRL-i Tartu piirkonna ettepanekut eriplaneering lõpetada ja jõudis seisukohale, et olukorras, kus kohalike inimeste ja ka omavalitsuste vastuseis tehasele on nii suur, ei saa riigi eriplaneeringuga praegusel kujul edasi minna, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Me teeme koalitsioonipartneritele ettepaneku vaadata oma senised otsused ümber. Kas seda peab tegema läbi eriplaneeringu lõpetamise, läbi planeeringu ala muutmise - need on juriidilis-tehnilised küsimused. Kuidas see lahendatakse, seda peab otsustama nüüd valitsus ilmselt riigihalduse ministri ettepanekul,» ütles Seeder. 

Riigihalduse minister: pall on ettevõtjate käes

«Kui üks koalitsioonipartner või mitu, soovivad mõnda teemat valitsuses arutada, siis valitsus peab seda igal juhul tegema ja valitsus seda kindlasti teeb ja peab kujundama seisukoha," ütles ERRi uudisteportaalile riigihalduse minister Mäggi (KE) vastuseks Seederi tselluloositehase teemalisele avaldusele.

Eriplaneeringu lõpetamise otsus on ministri sõnul valitsuse otsus. 

Tselluloositehase eriplaneeringuga edasimineku kõige suurem probleem on Mäggi sõnul negatiivne avalik arvamus, eelkõige kohalike elanike negatiivne arvamus.

Mäggi lisas, et kui ettevõtjad avalikku arvamust muuta ei suuda, on tselluloositehast Tartusse väga raske teha.

"Ma arvan, et praegu väga suures osas on see pall ettevõtjate käes," ütles Mäggi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles