«Foorum» kaob ekraanilt (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foorum
Foorum Foto: Kuvatõmmis ERR videost

Täna õhtul saab Eesti Televisioonis näha viimast «Foorumit» ning alates sügisest läheb eetrisse uus intervjuu- ja debatisaade.

Sügishooajast pakub ETV oma vaatajatele senisest mahukamat ühiskondlikku debatti: teisipäeva, kolmapäeva ja neljapäeva õhtuti läheb eetrisse uus saade, kus lahatakse ja avatakse erinevaid päevakajalisi teemasid, teatas ERR. Õhtused teemad sünnivad igapäevasest elust, alates poliitikast ja majandusest, lõpetades sotsiaalia ja kultuuriga ning oluliste sündmuste puhul tuuakse eetrisse ka pikem parlamendipoliitika debatt.

Uut saadet hakkavad järgemööda juhtima juhtima ETV ajakirjanikud Andres Kuusk, Johannes Tralla ja Anna Gavronski. Päevakajaliste saadete peatoimetaja Peep Kala sõnul tagavad need kolm saatejuhti nii ajakirjandusliku kvaliteedi kui ka erinevate teemade asjatundliku kajastamise. 

«Andres on erakordselt kogenud poliitika-, julgeoleku ning majanduse valdkonnas, Johannese tugevused on välispoliitika ja kultuur, Anna on oma ajakirjanikukapitali kogunud «Pealtnägijast», kattes korruptsioonilugusid, sotsiaalseid- ja krimiteemasid. Kõik on väga head ja teravad intervjueerijad,» kommenteeris Kala.

15 aastat järjepanu eetris olnud poliitikasaade «Foorum» läheb viimast korda eetrisse täna õhtul kell 20. «Foorumi» toimetaja ja saatejuht Andres Kuusk saab uue saatesarja vastutavaks toimetajaks. Kuuse sõnul on poliitiline debatt ERRi jaoks jätkuvalt üks prioriteetidest ning uus formaat võimaldab tema sõnul rohkem kaasa rääkida ühiskonnas olulistel teemadel, olla mitmekesisem ja tuua eetrisse ka uusi arvamusliidreid.

Uus intervjuu- ja debatisaade sünnib ERRi päevakajaliste saadete- ja uudistetoimetuse koostöös - ERRi Brüsseli korrespondent Johannes Tralla naaseb kesksuvel Eestisse ja saab olema üheks ühenduslüliks kahe toimetuse vahel. ERRi uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetaja Anvar Samosti sõnul jätkab Johannes paralleelselt päevakajasaadete tegemisega ka uudistetoimetuses, kus tema Brüsseli aastate jooksul kogutud teadmised, oskused ja kogemused aitavad veel paremat ajakirjandust teha.

Kuus aastat Euroopa Liidu uudiseid vahendanud Tralla sõnul ootab ta koju naasmist põnevusega. «Andres ja Anna on oma ala tipud, kellega koos saab teha ainult väga head ajakirjandust, nii et mõtlen sügishooajale hingevärinaga,» ütles Tralla. «Uudistetoimetuse ridades jään tihedalt jälgima Euroopa Liidu protsesse ja jätkan välispoliitika vahendamisega,» lisas ta.

Anna Gavronski, kes jätkab sügishooajal ka «Pealtnägijas», on uue saate eetrisse mineku eel ootusärev. «Mul on väga hea meel, et saan sügisest alates töötada nii kogenud saatejuhtide kõrval nagu Andres ja Johannes, kes on oma valdkonnas vaieldamatud tipud,» märkis Gavronski. «Mulle tundub, et Eesti telemaastik tunneb hetkel sellisest saateformaadist pisut puudust - sisukad, haaravad ja emotsionaalsed otse-eetri intervjuud. Isiklikult on see mulle suur väljakutse ja püüan olla ülesannete kõrgusel. Kui vastaja teisel pool lauda keerutab, küsin üht küsimust kas või kümme korda.»

Ühiskondlikku debatti jääb ETVs täiendama ka «Suud puhtaks» Urmas Vaino juhtimisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles