Fotod: tugevnenud tuul süütas keskpolügoonil uued tulekolded (7)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe keskpolügoonil lõõmav maastikupõleng on täna õhtuks mõnevõrra eskaleerunud, samuti peavad päästjad täna kustutustöödel kaitseväe lennukita läbi ajama.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles operatiivkorrapidaja andmetele viidates Postimehele, et kui eile oli ilm üsna tuulevaikne, siis täna on paljudes tulekolletes põleng tuule mõjul hoogustunud.

Pressiesindaja sõnul ei kinnitanud operatiivkorrapidaja esialgset teadet, et põleng olevat täna laienenud enam kui 160 hektarile. Igal juhul põles esmaspäeval polügoonil 150 hektarit.

Kustutustöid jätkatakse senise taktikaga, mis tähendab, et põlengule püütakse piiri panna põlenguala ümbritsevatelt teedelt. Tulekollete juurde ei saa päästjad minna, kuna polügoonil vedelevad lõhkekehad võivad plahvatada.

«Kuni tuli teedest üle ei lähe, on olukord kontrolli all,» ütles pressiesindaja.

Kustutustöödel osalenud kaitseväe lennuk viidi eile õhtul hooldusesse ning täna pidid päästjad ilma selleta läbi ajama. Pressiesindaja sõnul peaks lennuk homme taas kustutustöödel osalema.

Nii esmaspäeval kui ka täna sündmuspaigal viibinud Postimehe ajakirjanik Karel Reisenbuk ütles, et tuul on tugevnenud ning silma järgi otsustades põlengut hoogustanud. Eile kustutustöödel osalenud politsei- ja piirivalveameti helikopterit täna näha polnud.

«Seis on nutune, mitte midagi head ei ole. Ta on nii suure ala peal ja ligi ei saa,» tõdes kohapealset kustutusoperatsiooni juhtinud Livar Liblik esmaspäeval Postimehele.

«Tegemist on laskealaga ning sinna on keelatud minna. Kõik, mis me teha saame, on oodata, et tuli jõuaks tee äärde ning siis püüame selle sealt kinni saada, muud pole midagi teha. Praegu kustutab ka ainult lennuk,» rääkis Liblik. Vesi kohe põlengut ei kustuta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles