Piiriaudit heidab ette suletust (3)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvur vanal laudteel Eesti idapiiril enne piiriehituse algust.
Piirivalvur vanal laudteel Eesti idapiiril enne piiriehituse algust. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Veebruaris riiki külma dušina tabanud idapiiri ehituse mitmekordset kallinemist poleks tõenäoliselt saanud ära hoida. Küll aga pidanuks info piiri maksumusest jõudma avalikkuseni tunduvalt varem ja piiri planeerijad saama ministeeriumilt paremat haldustuge, leiab siseministeerium täna avaldatavas piiri­auditi lõppversioonis.​

Mäletatavasti alustas siseminister Andres Anvelt (SDE) siseauditit tänavu veebruari alguses pärast seda, kui politsei- ja piirivalveamet (PPA) avaldas, et piiri ehitamine läheb 2015. aasta esialgse hinnanguga võrreldes 118 miljonit euro võrra kallimaks ning selle kogukulu küünib 200 miljoni euroni.

Täna avalikustatav audit ongi PPA ning siseministeeriumi suletud võrkudes tegelikult kooskõlastamisel olnud juba mõnda aega.

Selles sisalduvad järeldused on mõlema asutuse jaoks küllalt õrn teema, kuna auditi kokkuvõttest peaks selguma, kus ja kelle tegematajätmiste tõttu idapiiri kavandamisel alt mindi. Postimehe andmetel leidub ka täna ilmuvas auditis punkte, milles PPA auditi tegijatega ei nõustu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles