Harjumaal hakkab tööle kaks uut kiiruskaamerat

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Alates 1. juunist hakkavad Harjumaal Saue vallas Hüüru külas tööle kaks uut kiiruskaamerat. Kiiruskaamerad asuvad täpsemalt Tallinna-Paldiski maanteel Hüüru silla lähedal. 

Ehkki maanteeamet paigaldas mõõtekabiinid Hüüru silla piirkonda juba 2017. aasta lõpus, said viimased seadistused ja kohendused valmis selle aasta maikuus. Kiiruskaamerad hakkavad tööle 1. juunist. 

Hüüru kiiruskaamerad asuvad Tallinna–Paldiski maantee 15,1 ja 15,3 kilomeetril. Üks kiiruskaameratest fikseerib Tallinna ja teine Paldiski poolt lähenevate sõidukite kiirust. Mõlema kiiruskaamera tööpiirkonnas on suurim lubatud sõidukiirus 50 km/h. 

Paigaldatud kiiruskaamerate asukohad valiti maanteeameti liiklusohtlike kohtade ohutustamise meetme raames. See koht on maanteeameti riskianalüüsist ohtliku lõiguna esile tulnud. Riskianalüüs arvestab teega seotud parameetreid ja toimunud liiklusõnnetusi.

«Riskianalüüsi läbiviimise käigus hinnati ka kohapeal erinevaid võimalusi ohu vähendamiseks ning mõjusaimaks pidasime kiiruskaameraid,» lausus maanteeameti piirkondliku liikluskorralduse talituse juhataja Erkki Vaheoja. Ta lisas, et Hüüru sillale kiiruskaamerate paigaldamise ettepanek tuli ka kohalikelt elanikelt ja politseilt. 

Rohkem kiiruskaameraid maanteeamet sel aastal täiendavalt paigaldada ei plaani. Kokku on nüüd riigiteedel 66 kiiruskaamera mõõtekabiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles