Kaitseväe keskpolügooni põleng on levinud 164 hektarile

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Tule levikule on kaasa aidanud valitsev kuivus
  • Kaalutakse suure tuleohu väljakuulutamist kogu Eestis
  • Tulekahju tekkepõhjust veel ei teata

Reedel süttinud kaitseväe keskpolügooni põlengu ulatus on tänaseks levinud 164 hektarile. Millal kustutustöödele punkt pannakse, pole teada. 

Kustutustööd teeb keeruliseks lõhkekehade paiknemine põlengualal, mistõttu on päästjatel turvalisuse huvides lubatud põlengut kustutada vaid turvalisetel radadel ja teedel. Hetkel on põlengu pindalaks 164 hektarit, kinnitas päästeamet. 

Tule levikule on kaasa aidanud valitsev kuivus ning päästeamet kaalub suure tuleohu väljakuulutamist kogu Eesti territooriumil.

Millest tulekahju alguse sai, ei ole tänaseks veel teada. «Tänaseks on teada, et reedel teostas keskpolügoonil lõhkekehade hävitamisi päästeameti demineerimiskeskuse Põhja- Eesti pommigrupp, keda toetasid kaitseväe demineerijad,» seisab päästeameti teatas.

Reedel toimus kaks lõhkamist 

Lõhketöid teostati keskpolügoonil, kuna päästeametil endal puuduvad väljaehitatud lõhkamiskohad. Lõhkamised toimusid kaks korda ning sellest tulenevalt oli lähikonnas kuulda ka kaht plahvatust. Tööd lõpetati kell 12. Demineerijad viibisid kohapeal ning jälgisid ala veel tund aega pärast töid, et välistada võimalike tulekollete tekkimist. «Seetõttu ei saa tulekahju tekkimist seostada tehtud töödega,» teatas päästeamet. Ka tulekahju ajal kuuldi lähikonnas plahvatusi, mis olid tingitud keskpolügoonil juba olevatest lõhkekehadest.

Kustutustöödel osalevad meeskonnad riiklikest komandodest, vabatahtlikud, polügooni tuletõrjemeeskond, kaitseväe lennuk ja politsei- ja piirivalve kopter. Päästeameti hinnangul on kustutustööde lõppu hetkel raske prognoosida. 

Päästeamet palub looduses lahtise tulega olla äärmiselt ettevaatlik. Kogu Eestis valitseb suur tuleoht ning väiksemastki sädemest võib alguse saada tõsiste tagajärgedega põleng.

Reedel kell 13:54 sai häirekeskus teate, et Kuusalu vallas Pala külas kaitseväe keskpolügoonil on tulekahju ja on kuulda plahvatusi. Piirkonnast tuli häirekeskusele teateid tulekahju kohta väga palju, sest suitsusammas paistis kaugele. Kui esialgu teatati põlengust 15 hektari suurusel maa-alal, siis tänaseks on põleng levinud 164 hektarile. 

  • Loe lisaks:

Kaitseväe keskpolügoonil lõõmab leekides üle saja hektari maad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles